Національна школа суддів України

Вивчення питань доказів та доказування в кримінальному провадженні

16–27 березня 2015 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить підготовку   суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду судді безстроково.

Для проходження підготовки прибуло 19 суддів.

Вітальними словами підготовку відкрила т. в. о. директора Чернівецького регіонального відділення  Тетяна Аілінчій.

Для проведення підготовки викладачами запрошено суддів кримінальної палати Апеляційного суду Чернівецької області Онуфрія Колотила, Степаниду Підгорну, Галину Станковську та Василя Петлюка, суддів цивільної палати цього ж суду Любов Перепелюк, Валентину Чупікову та Наталію Височанську, суддів Першотравневого районного суду м. Чернівців, кандидатів юридичних наук Ларису Стоцьку та Аліну Федіну.

Також викладачами запрошено завідувача відділення судово-медичної криміналістики Чернівецького обласного бюро судово-медичної експертизи, кандидата медичних наук Мирослава Вацика, голову амбулаторної судово–психіатричної еспертної комісії Чернівецької обласної психіатричної лікарні Жанну Васкан та директора СП “Західноукраїнський  експертно-консультативний центр” Павла Латковського.

Під час підготовки судді обговорять актуальні питання, які виникають при розгляді різних категорій справ.

Степанида Підгорна розгляне із суддями питання доказів у кримінальному провадженні: належність і допустимість доказів, недопустимість доказів, отриманих внаслідок порушення прав та свобод людини, визнання доказів недопустимими та значення рішень інших судів у питаннях допустимості доказів.

Онуфрій Колотило  у своїй доповіді  дасть оцінку доказової інформації, отриманої в результаті оперативно-розшукової діяльності, з позиції її належності та допустимості, а Валентина Чупікова ознайомить слухачів із практикою  застосування Закону України “Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті” від 03.06.2014.

Повний текст програми підготовки суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду судді безстроково,  розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі “Підготовка” .

Після закінчення підготовки кожному судді, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.