Національна школа суддів України

Вивчення питань щодо покращення рівня навиків спілкування працівників апарату суду з людьми з інвалідністю

13 квітня 2017 року в місті Дніпрі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Апеляційним судом Дніпропетровської області проведено семінар для працівників апаратів судів на тему: “Покращення рівня навиків спілкування та роботи працівників суду з людьми з інвалідністю”.

У семінарі взяли участь 69 працівників апаратів  місцевих загальних судів та Апеляційного суду Дніпропетровської області.

З метою та регламентом роботи заходу учасників ознайомив  директор Дніпропетровського регіонального відділення Володимир Поплавський.

Доцент кафедри соціології Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидат соціологічних наук Віра Макаренко поділилася теоретичними знаннями щодо поняття про людей з інвалідністю та розглянула з учасниками семінару соціологічний портрет людини з інвалідністю.

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Вікторія Бєлік звернула увагу працівників апаратів судів на правовий статус людей з інвалідністю.

Знаннями про особливості етикету спілкування працівників апарату з відвідувачами суду, які мають інвалідність, а також про комунікативно-психологічні особливості взаємодії з людьми з інвалідністю поділилася з учасниками семінару суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області Лілія Дараган.

Цікавою и корисною була інформація про створення в суді умов щодо фізичної доступності будівель і приміщень суду для людей з інвалідністю і маломобільних груп та практичні поради щодо надання першої невідкладної допомоги.

Семінар пройшов із застосуванням інтерактивних лекцій із використанням презентацій Power Point і демонстрацією навчального фільму.

Після закінчення семінару кожному учаснику, який брав у ньому участь, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Із повними текстом програми   семінару  можна ознайомитись на веб-сайті Національної школи суддів України.