Національна школа суддів України

Вивчення положень статті 1 Першого протоколу Конвенції про захист прав і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини

22 березня 2017 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить тренінг на тему: “Захист права власності в світлі статті 1 Першого протоколу Конвенції про захист прав і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини для суддів цивільної спеціалізації”.

Це – другий тренінг, що проводиться в межах тижневої підготовки суддів місцевих загальних судів  Дніпропетровської, Запорізької, Донецької та Кіровоградської областей. Метою тренінгу є підвищення рівня кваліфікації суддів у застосуванні статті 1 Першого протоколу Конвенції про захист прав і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини.

Цей тренінг проведуть суддя Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Сергій Уханенко,  суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук, доцент Василь Ільков, суддя Апеляційного суду Дніпропетровської області Тетяна Красвітна та суддя Апеляційного суду Дніпропетровської області у відставці Вікторія Міхеєва.

Під час тренінгу буде висвітлено та обговорено проблемні питання, які виникають у судовій практиці при застосування статті 1 Першого протоколу до Конвенції, досліджено зміст і мету статті 1 Першого протоколу, основні принципи, понятійний апарат та критерії втручання.

Тренінг буде проходити із застосуванням інтерактивних методів навчання: міні-лекцій із використанням презентацій Power Point, дискусій, презентацій роботи в малих групах із подальшим їх обговоренням.

Програмою тренінгу передбачено виконання суддями-слухачами практичних завдань, під час яких буде розглянуто приклади конкретних справ.

Також слухачі пройдуть первинне і фінальне тестування (індивідуальні письмові тести) за  опрацьованими рішеннями Європейського суду з прав людини, які було зазначено для самостійного опрацювання під час тренінгу. Після проведення тестувань відбудеться модерована дискусія з елементами експрес-опитування за допомогою клікерів.

Після завершення тренінгу тренери заповнять анкети оцінювання слухачів.