Національна школа суддів України

Вивчення правових регулювань житлових і трудових відносин

31 жовтня – 1листопада 2019 року в місті Вижниці Чернівецьким регіональним відділенням Національної  школи суддів України проведено семінар для помічників суддів та секретарів судових засідань місцевих загальних та апеляційних судів на тему:“ Особливості розгляду житлових і трудових спорів”.

Відкриваючи семінар, заступниця директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій ознайомила присутніх  з метою, регламентом та актуальними питаннями заходу.

У семінарі взяли  участь представники Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей.

Провели захід суддя  Садгірського районного суду м. Чернівців Світлана Мілінчук  та суддя Глибоцького районного суду Чернівецької області Віталій Цуркан.

Розпочинаючи семінар, Світлана Мілінчук звернула увагу на те, що слухачі отримають знання, навички та розуміння соціального контексту, необхідні для вирішення житлових і трудових спорів.

У перший день семінару учасники обговорили  судову практику щодо розгляду трудових спорів.

Під час “мозкового штурму”, модератором якого був Віталій Цуркан, слухачі висловили свої думки щодо різниці між трудовими та цивільно-правовими договорами.

У ході семінару слухачі навчилися правильно застосовувати нормативно-правові акти та судову практику при вирішенні спорів, що виникають під час розгляду житлових і трудових відносин, виконали практичні завдання під час роботи в малих групах, розв’язали ситуативні завдання.

Семінар проведено із застосуванням інтерактивних методів навчання: міні-лекцій із презентаціями PowerPoint, демонстрацією відеороликів, проведенням експрес-опитування тощо.

Учасники заходу взяли участь в обговореннях і дискусіях та отримали вичерпні відповіді на всі свої запитання.

Після закінчення семінару помічники суддів та секретарі судових засідань  поділилися враженнями і висловили свої побажання та  пропозиції.