Національна школа суддів України

Вивчення процесуальних новацій

1 лютого 2019 року в  місті Чернівцях  місцевим  регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено  семінар для  суддів апеляційних  та окружних загальних   судів на тему: “ Особливості розгляду цивільних справ у порядку спрощеного провадження”.

Вітальними словами семінар відкрив директор Чернівецького регіонального відділення, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України, суддя у відставці Анатолій Огородник, який також ознайомив суддів  з метою та регламентом роботи семінару.

З  промовою до присутніх  звернувся суддя, секретар судової палати в цивільних справах Чернівецького апеляційного суду Василь Яремко, який  зосередив увагу на значимість  та  актуальність теми заходу.

У семінарі взяли  участь судді Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей.

Провели захід судді Чернівецького апеляційного суду Василь Яремко, Ігор Лисак, Наталія Височанська,  а також суддя  у відставці  Валентина Чупікова.

 Розпочав семінар Василь Яремко, який звернув увагу  суддів на  проблемні питання, які виникають при  розгляді справ у порядку спрощеного провадження.

Ігор Лисак детально зупинився на вирішенні питання щодо розгляду справ у порядку спрощеного позовного провадження.

Разом із Наталією Височанською судді обговорили питання, які виникають при  розгляді  справ цієї категорії судом  апеляційної інстанції, а

Валентина Чупікова розповіла про особливості розгляду  справ   у порядку спрощеного провадження.

Після закінчення семінару судді поділилися враженнями і висловили свої побажання та пропозиції.