Національна школа суддів України

Вивчення та застосування вимог Закону України “Про державну службу”

27–30 січня 2020 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення Національної  школи суддів України проводить підготовку спеціалістів служби управління персоналом місцевих загальних та апеляційних судів.

Директор Чернівецького регіонального відділення, суддя у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України  Анатолій Огородник під час вітального слова ознайомив із програмою заходу та зазначив, що метою підготовки є удосконалення професійних знань, умінь і навичок спеціалістів служби управління персоналом.

Підготовку розпочала заступник керівника апарату  Хмельницького окружного адміністративного суду Олена Розумняк з обговорення проблемних питань щодо організації роботи з документами, що містять службову інформацію з грифом “Для службового користування”. Про статус начальників відділів, завідувачів секторами, головних спеціалістів місцевих та апеляційних судів, а також  про порядок прийому та звільнення з посади згідно із Законом України “Про державну службу” нагадала головний спеціаліст сектору по роботі з персоналом територіального управління Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області Іванна Татарин.

 Начальник відділу управління персоналом Чернівецького апеляційного суду Оксана Цепла зверне увагу працівників апаратів судів на специфіку проведення спеціальної перевірки щодо осіб, які претендують на посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських  функцій, та обговорить проблемні питання проведення конкурсу на зайняття вакантних посад державних службовців категорії “Б” і “В”.

Суддя, секретар судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення Чернівецького апеляційного суду Онуфрій Колотило поінформує про першочергові заходи органів державної влади в реалізації Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”.

Програмою підготовки  передбачено обговорення проблемних питань, що виникають під час ведення обліку кадрів і кадрового діловодства в судах, а також проведення атестації та щорічної оцінки роботи державних службовців – працівників апарату суду.

У ході підготовки  слухачі  вивчать  актуальні питання про порядок подання та заповнення декларацій про доходи, дисциплінарну та матеріальну відповідальності державних службовців у контексті Закону України “Про державну службу”, підстави для притягнення державного службовця до дисциплінарної відповідальності та ін.

Усім слухачам, які успішно пройдуть підготовку, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.