Національна школа суддів України

Військова агресія проти України: національна та особиста безпека

17 травня 2022 року Національна школа суддів України провела онлайн семінар для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів  “Національна та особиста безпека в умовах збройної агресії проти України”.

Відкрила семінар заступниця директора Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів України Тетяна АІЛІНЧІЙ, яка зазначила, що Національна школа суддів України не припиняє здійснювати свої функції і продовжує проводити навчальні заходи, які допоможуть суддям та працівникам апаратів судів та є нагальними у період воєнного стану.

Викладачами на семінарі були:

Суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена ПАНЧЕНКО; Завідувач сектору з питань мобілізаційної роботи Державної судової адміністрації України Сергій КАЗЕМІРОВ; Професор кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук Борис ЛОГВИНЕНКО; Старший викладач навчального пункту Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в Дніпропетровській області Віталій КОБЕЦЬ.

Предметом обговорення були питання: гарантії прав і свобод громадян в умовах воєнного стану, практичні рекомендації на випадок захоплення або загрози захоплення суду, організація та проведення комплексу заходів щодо працівників апаратів судів, від надзвичайних ситуацій в умовах воєнного стану, національна безпека та громадський порядок в умовах збройної агресії проти України. Також увазі слухачів та слухачок  було  презентовано інтерактивну лекцію щодо евакуації судів, органів та установ у системі правосуддя.

За результатами участі в семінарі  слухачі отримали електронні Сертифікати Національної школи суддів України.