Національна школа суддів України

Військова агресія рф проти України: національний та міжнародний судовий захист

27 квітня 2022 року Національна школа суддів України провела для суддів та працівників апаратів місцевих та апеляційних судів у програмі “Zoom” семінар “Військова агресія рф проти України: національний та міжнародний судовий захист”.

Навчальний захід організовано та проведено відділом підготовки суддів спільно з Дніпровським, Одеським та Харківським регіональними відділеннями Національної школи суддів України. Розробником курсу є відділ підготовки викладачів (тренерів).

Навчання розпочала начальниця відділу підготовки викладачів (тренерів), модератор заходу Олена Умнова, зазначивши, що незважаючи на надзвичайні умови, в яких перебуває країна, вся судова система і Національна школа суддів України не припиняли здійснювати свої функції та продовжує проводити спільні семінари, які допоможуть суддям та працівникам апаратів судів і є нагальними у період воєнного стану та військових дій. Також вона представила викладачів та ознайомила учасників з програмою заходу.

Для проведення онлайн–семінару запрошено суддів місцевих загальних судів: Катерину Котельву, Людмилу Макаренко та Михайла Зіміна.

Предметом обговорення були питання: відшкодування шкоди, завданої внаслідок військової агресії РФ проти України; міжнародне правосуддя: органи, механізми, перспективи; порядок виконання судами України міжнародних договорів з питань надання правової допомого в цивільних справах щодо вручення документів, отримання доказів.

За результатами участі у семінарі усі слухачі отримають електронні Сертифікати Національної школи суддів України.