Національна школа суддів України

Візит представників української системи правосуддя до Ірландії

29 листопада 2019 року судді Ігор Стадник, Тетяна Шевиріна та працівниця апарату суду  Юлія Салдан, які успішно пройшли конкурсний відбір і співбесіду, розпочали двотижневий візит до Ірландії, організований Національною школою суддів України спільно з Консультативною місією Європейського Союзу.

У ході проходження стажування в органах державної влади вони зможуть поспілкуватися із провідними баристерами, представниками відомих юридичних компаній Ірландії та зустрінуться з головою та представниками адвокатської колегії.

Програмою візиту передбачено відвідини  будівлі “чотирьох судів”, Cork Courts та окружний суд, під час яких працівники української системи правосуддя зможуть особисто поспілкуватися із ірландськими суддями та  побувати в судових засіданнях. Учасники стажування візьмуть участь у конференції асоціації баристерів “Імміграція, притулок і громадянство”, семінарах із питань доброчесності та головних цінностей в юридичній професії.

Після приєднання до делегації суддів Вищого антикорупційного суду учасники візиту зустрінуться з президентом Ради правової допомоги, представниками Міністерства закордонних справ Ірландії та юридичного товариства, відвідають Бюро кримінальних активів та Управління директора з питань правозастосування у сфері корпоративного права.

Окрім насиченої професійної програми, учасники стажування зможуть узяти участь у благодійному велопробізі, організованому організацією “Straight Ahead”.