Національна школа суддів України

Визначення потреб і спроможностей

18 листопада 2021 року проректор Володимир Мазурок та очільниці  відділів Тетяна Пустовойтова та Діана Сніцаренко провели онлайн–зустріч з  міжнародними експертами Проєкту Європейського Союзу “Право–Justice” Сільвіу Сандру та Корнеліс Верхарен, які є спеціалістами з питань безпеки.

У процесі дистанційного спілкування обговорювалися питання співпраці Національної школи суддів України, Служби судової охорони в організації та проведенні підготовки працівників судової охорони.

Володимир Мазурок зазначив, зокрема, що на виконання завдань щодо підготовки цієї категорії працівників системи правосуддя протягом 2021 року Національна школа суддів України вже провела 92 заняття, участь в яких узяли 2292 співробітника та співробітниці Служби.

Переважна більшість занять, зокрема, тренінги, семінари та круглі столи, проводилася дистанційно у зв’язку карантинними обмеженнями.

Сьогодні відповідно до комплексної програми підготовки працівників Служби, ухваленої на виконання Стратегії розвитку суддівської освіти в Україні на 2021–2025 роки, Національна школа суддів України вивчає потреби працівників Служби в підготовці та готує календарний план занять для них на 2022 рік. Він закликав представників Проєкту Європейського Союзу “Право–Justice” долучитися до розроблення нових курсів і їх проведення. 

Міжнародні та національні експерти підтвердили свою готовність надавати методичну та викладацьку допомогу в підготовці працівників Служби з безпекової тематики.