Національна школа суддів України

Воєнний стан: заборони та обмеження

25 березня 2022 року Національна школа суддів України провела для суддів та працівників апаратів місцевих та апеляційних судів у програмі “Zoom” семінар Воєнний стан: заборони та обмеження.

Навчальний захід організовано та проведено спільно відділом підготовки суддів, відділом підготовки викладачів(тренерів) та Дніпровським і Одеським регіональними відділеннями Національної школи суддів України.

Вітальними словами семінар відкрили начальник відділу підготовки суддів Іван Балаклицький, який зазначив, що Національна школа суддів України продовжує проводити навчальні заходи (одноденні та дводенні семінари), які допоможуть суддям та працівникам апаратів судів при здійсненні ними правосуддя у режимі воєнного стану та заступник директора Дніпровського регіонального відділення Володимир Поплавський, який ознайомив учасників з темою та програмою заходу.

Модераторами заходу будуть заступник директора Дніпровського регіонального відділення Володимир Поплавський та директор Одеського регіонального відділення Володимир Пироговський.

До проведення навчання було залучено діючих суддів: Ленінського районного суду міста Дніпропетровська, члена Ради суддів України, кандидата юридичних наук Дмитра Мовчана, який надав слухачам інформацію стосовно рекомендацій Ради суддів України в умовах воєнного стану та Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Ірину Шаповалову, доктора філософії в галузі права, яка презентувала лекцію “Право в умовах війни-виклики правосуддю”.

Корисною для слухачів була інформація начальниці Територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області Ганни Ігнатьєвої по організації належної роботи суду в умовах особливого правового режиму в результаті російського вторгнення в Україну.

З особливостями виконання функціональних обов’язків Службою судової охорони під час воєнного стану ознайомили суддів та працівників апаратів судів керівники Територіального управління Служби судової охорони у Дніпропетровській області: начальник Сергій Швачка та заступник начальника Віталій Ставенко.

У ході семінару слухачі мали можливість обговорити актуальні питання, обмінятися думками щодо висвітлених тем.

Після завершення заходу проведено анкетне опитування учасників щодо якості та корисності проведення семінару.

Також, кожний слухач, який приймав участь у навчанні, отримає електронний Сертифікат Національної школи суддів України.

Повний текст програми періодичного навчання розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України.