Національна школа суддів України

Впровадження високих стандартів в навчальний процес

7 жовтня  2015 року в Національній школі суддів України відбулася зустріч проректора Наталії Шукліної із представниками проекту ЄС-РЄ “Посилення імплементації стандартів Ради Європи з прав людини в Україні”. Під час зустрічі були обговорені подальші плани та напрями співробітництва.

Учасниками зустрічі були начальники відділів Тетяна Пустовойтова, Тетяна Фулей, координатор проекту ЄС-РЄ “Посилення імплементації стандартів Ради Європи з прав людини в Україні” Вікторія Гальпєріна та координатор проекту РЄ “Посилення спроможності адвокатів та правозахисників щодо реалізації в Україні ЄКПЛ та Європейської соціальної хартії” Олена Картер.

Проректор Наталія Шукліна зазначила, що спільна діяльність Національної  школи суддів України та проекту у справі імплементації стандартів Ради Європи з прав людини продуктивна та актуальна на часі.

У ході зустрічі сторони обговорили  можливості включення до навчального процесу суддів дистанційного курсу Європейської програма освіти в галузі прав людини для юристів (HELP). Обговорювалися практичні аспекти запровадження курсу

Сторони констатували, що  упровадження  дистанційного навчання з Європейської Конвенції прав людини для суддів є найбільш дієвою формою підготовки. Тож впровадження  спільними зусиллями в процес підготовки суддівських кадрів стандартів Ради Європи з прав людини продовжуватиметься.