Національна школа суддів України

Упровадження волонтерських сервісів в українських судах

21 листопада 2019 року в Києві відбулася конференція “Впровадження волонтерських сервісів для вразливих потерпілих та свідків в українських судах”, на якій був представлений успішний досвід Литви щодо функціонування волонтерських сервісів в судах. Ініціатором заходу став Проєкт ЄС “Право–Justice”.

На конференції обговорювалася необхідність запровадження спеціальних сервісів та тренінгів для забезпечення права вразливих груп населення під час здійснення судових проваджень.

Участь в дискусії взяли голова Ради суддів України Богдан Моніч,  радниця голови Державної судової адміністрації Світлана Глущенко, віце-президент міжнародного жіночого правозахисного центру “Ла Страда–Україна” Катерина Черепаха. Від Проєкту ЄС “Право–Justice” виступили міжнародні експерти з питань судової реформи Анна Адамська-Галлант, питань потерпілих і свідків Іріна Урумува та питань комунікації Жівіле Навіцкайте-Бабкін.

Національну школу суддів України на конференції представили працівники відділу підготовки викладачів (тренерів) Юлія Блінова та Юлія Найденко.