Національна школа суддів України

Врегулювання спорів за участі судді в цивільному судочинстві

22 березня 2018 року в місті Києві Національна школа суддів України в межах підготовки суддів місцевих загальних судів проводить апробацію тренінгу на тему: “Врегулювання спорів за участі судді в цивільному судочинстві”.     

Вітальними словами тренінг розпочала начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) – радник Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Ольга Шаповалова (модератор), яка ознайомила з метою і навчальними цілями заходу, змістовним наповненням курсу, з’ясовувала очікування суддів від тренінгу та представила викладачів (тренерів).

У ході презентації суддя Васильківського міськрайонного суду Київської області, кандидат юридичних наук Костянтин Медведєв розкриє важливе питання щодо врегулювання спорів за участі судді, розповість про міжнародну практику та національний досвід у сфері врегулювання спорів. Суддя Ржищівського міського суду Київської області Андрій Потапенко розгляне із суддями актуальне питання щодо організаційно-правових засад (принципів) застосування врегулювання спорів за участі судді в цивільному судочинстві, порядку та умов проведення. Провідний науковий співробітник відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів, кандидат психологічних наук Андрій Маслюк розповість про психологічні аспекти врегулювання спорів за участі судді та зосередить увагу на техніці взаємодії у процесі пошуку рішення. Ольга Шаповалова залучить суддів до “мозкового штурму”, який стимулює творчі ідеї у процесі розв’язування низки проблем, та обговорення питань “Як ви розумієте врегулювання спорів за участю судді? Яка відмінність між врегулюванням спорів за участю судді та медіацією? Яка, на Вашу думку, роль судді у врегулюванні спорів за його участі? Яка, на Вашу думку, роль представника сторони (адвоката) у врегулюванні спорів за участі судді?”.

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.