Національна школа суддів України

Врегулювання спорів за участі судді в цивільному судочинстві

6–7 лютого 2020 року в місті Києві Національна школа суддів України в межах підготовки суддів місцевих загальних судів проводить тренінг “Врегулювання спорів за участі судді в цивільному судочинстві”.

Вітальними словами тренінг розпочали модератор – начальник відділу підготовки викладачів (тренерів)-радник Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Ольга Шаповалова та представники міжнародного канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи – керівник Проекту  Любомир Маркевич, експерт з питань судової реформи Валентина Ростопіра. Ольга Шаповалова представила викладачів (тренерів), пояснила навчальні цілі заходу та з’ясувала очікування учасників від тренінгу.

Суддя господарського суду Житомирської області Олексій Омельян, суддя Ржищівського міського суду Київської області Андрій Потапенко та суддя Обухівського районного суду Київської області Олександр Тиханський висвітлять найкращі міжнародні практики та національний досвід у сфері врегулювання спорів (ВСС). Викладачі (тренери) розкриють важливі питання щодо організаційно-правових засад (принципів) застосування ВСС у цивільному судочинстві, порядок та умови проведення. Корисним для професійного зростання буде опрацювання суддями судових рішень у процедурі ВСС та пам’ятки щодо врегулювання спорів за участі судді. Заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів, кандидат психологічних наук Андрій Маслюк зосередить увагу на психологічних аспектах врегулювання спорів за участі судді. Доцільним для практичного впровадження буде розгляд практичних аспектів врегулювання спорів за участю судді. Жваво пройде модерована дискусія за результатами рольової гри “Шляхи вдалого впровадження процедури врегулювання спорів за участі судді в цивільному судочинстві”, до якої скерує Ольга Шаповалова.

У ході інтерактивного навчання судді візьмуть участь у “мозкових штурмах”, рольових іграх, обговореннях дискусійних вправ, виконають різноманітні практичні завдання, а також переглянуть навчальні відеоролики. Модератори, викладачі (тренери), фасилітатори нададуть вичерпні відповіді на всі запитання.

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.