Національна школа суддів України

Взаємодія, необхідна для кваліфікаційної спроможності суддівського корпусу

21 грудня 2016 року відбулась зустріч проректора Національної школі суддів України Наталії Шукліної зі стратегічним радником з питань судової реформи Консультативної Місії ЄС Джоном Каббоном.

Метою зустрічі було обговорення питань координації зусиль місії ЄС та суддівської освіти у питаннях забезпечення кваліфікаційної спроможності суддівського корпусу.

Проректор Національної школі суддів України Наталія Шукліна проінформувала про діяльність установи щодо науково-методичного забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Проректор представила наявний науковий потенціал  та окреслила завдання й напрями в яких він нині реалізується.

Обговорювались можливості допомоги з боку місії ЄС у розвитку тестологічного центру суддівської освіти.

Також предметом обговорення були питання організації тренінгів для суддів щодо застосування Європейської Конвенції з прав людини. Консультативна Місія ЄС отримала інформацію про стан впровадження в освітній процес Європейської Конвенції та практики ЄСПЛ. Сторони обмінялися думками щодо можливостей розвитку цього аспекту підготовки суддів.

У підсумку зустрічі було констатовано, що налагоджене взаєморозуміння актуальних потреб та завдань суддівської освіти має втілитись у ефективну взаємодію у їх вирішені.