Національна школа суддів України

Взаємодія в ім’я спільних цілей

23 квітня 2015 року в Національній школі суддів України відбулася зустріч із керівництвом проекту USAID “Справедливе правосуддя”. Метою зустрічі було обговорення напрямів подальшої співпраці.


Як зазначила проректор Наталія Шукліна, співпраця НШСУ та Проекту завжди була конструктивною, корисною та націленою на  побудову справедливого та якісного правосуддя у нашій країні. Актуальною і необхідною є ця співпраця і нині, коли суддівська освіта модернізується  відповідно до вимог Закону України “Про судоустрій і статус суддів”.

У ході зустрічі сторони обговорили спільні заходи в рамках розробки та впровадження навчальних програм для суддів, кандидатів на посаду судді та працівників апарату суду. Зокрема, спільно доопрацьовуватимуться курси "Верховенство права" та "Суддівська етика",  буде актуалізовано дистанційний курс з питань судового адміністрування. Також продовжено спільну роботу над курсом "Комунікації в судовій системі", орієнтованого на суддів, кандидатів на посаду судді, прес-секретарів судів.
Серед іншого, була обговорена можливість  підтримки проектом розробки навчального курсу "Боротьба з корупцією: запобігання, тлумачення законодавства, розгляд справ, світовий досвід".
Окремо темою зустрічі було обговорення результатів спільної роботи з підготовки  книги “Бути суддею". Книга розкриває зміст суддівської професії, показує дійсну картину роботи судді в Україні. Видання побачить світ вже цьогоріч.
Сторонами  було досягнуто порозуміння  щодо плану спільних дій та перспективних напрямів співпраці.