Національна школа суддів України

Взаємовідносини суддів та працівників апарату суду з засобами масової інформації в судовому засіданні та за межами суду, як складова підвищення ступеня довіри громадян до судової влади

25 березня 2016 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з Вищим господарським судом України провела підготовку працівників апарату Вищого господарського суду України на семінарі на тему: “Взаємовідносини суддів та працівників апарату суду з засобами масової інформації в судовому засіданні та за межами суду, як складова підвищення ступеня довіри громадян до судової влади”.

Викладачем запрошено головного спеціаліста прес-центру судової влади ( на правах відділу) Державної судової адміністрації Україну Ольгу Какауліну.

Розпочинаючи роботу семінару, викладач розповіла про важливу роль  ефективної співпраці суддів та працівників апарату суду із ЗМІ. Звернула увагу учасників підготовки на особливу потребу сьогодення щодо підсилення авторитету судової влади у суспільства через ефективну плідну комунікацію з ним. Демонструючи цікаву презентацію, допомогла присутнім розібратися в проблемних питання, які виникають в роботі прес-служби суду. Викладач використовуючи інтерактивні форми навчання, навчила ефективній комунікації із ЗМІ, як в судовому засіданні так і за межами суду.

Семінар був насичений навчальними відеороликами та практичними завданнями відносно плідної, ефективної співпраці працівників апарату із представниками ЗМІ, правил поведінки журналістів у залі судового засідання та у приміщенні суду. Завдяки роботі в малих групах присутні навчилися організації медіа-супроводу діяльності суду, вирішувати конфліктні ситуації із представниками ЗМІ, здобули вміння та навички необхідні для забезпечення комунікаційних зв’язків суду та громадськості.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.