Національна школа суддів України

Як підготувати персонал Служби судової охорони

5 листопада 2019 року в місті Києві проректор Володимир Мазурок узяв  участь у зустрічі з обговорення питань підготовки персоналу Служби судової охорони до роботи в системі правосуддя, яку організував українсько-канадський Проект підтримки судової реформи (SJRP).

Голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк ознайомив учасників зустрічі з процесами, які сьогодні відбуваються в системі правосуддя України. Одним з них є створення та початок роботи Служби судової охорони.

Полл Коррадо, виконавчий директор і головний шериф, Міністерство юстиції, управління забезпечення роботи судів, зробив огляд канадських підходів до підготовки працівників служби судової охорони.

Проректор Володимир Мазурок поділився з учасниками зустрічі досягненнями Національної  школи суддів України у процесі здійснення суддівської освіти.

Володимир Мазурок також запропонував напрямки співпраці у процесі підготовки співробітників Служби судової охорони.

У ході зустрічі обговорювалися значимість обізнаності персоналу служби охорони із судовою системою, судовими процесами, розподілом обов’язків і повноважень у суді, питання незалежності суддів і доступу до правосуддя.

Учасники обговорили шляхи та можливості ознайомлення новобранців судової охорони  із системою правосуддя України та особливостями роботи судів, потреб і можливостей (включаючи можливість адаптації існуючих програм підготовки до визначених потреб, можливість підготовки інструкторів, можливі місця та форми проведення занять (відеоконференцзв’язок, тощо).