Національна школа суддів України

Як підвищити ефективність функціонування Служби судової охорони в системі правосуддя

22 лютого 2021 року Національна школа суддів України у співпраці зі Службою судової охорони та Державною судовою адміністрацією України провела для співробітників Територіального управління Служби судової охорони в Полтавській області онлайн/офлайн–круглий стіл “Функціонування Служби судової охорони в системі правосуддя України”.

Роботу круглого столу з Києва відкрили проректор Володимир Мазурок, начальник управління з професійної підготовки та підвищення кваліфікації Служби судової охорони Володимир Євграфов, а в Полтаві – начальник Територіального управління Служби судової охорони в Полтавській області судді Олександр Аленін.

Проректор Володимир Мазурок у вступній презентації ознайомив співробітників і співробітниць Територіального управління Служби в Полтавській області з тим, як Національна школа суддів України  виконує завдання з підготовки висококваліфікованих кадрів для системи правосуддя, зокрема,   співробітників Служби судової охорони, державного органу в системі правосуддя, покликаного забезпечити охорону та підтримання громадського порядку в судах. Проректор довів основні засади проведення зазначеної підготовки, розповів про форми та періодичність проведення занять, а також   закликав слухачів і слухачок добросовісно заповнити анкети зворотного зв’язку для підвищення ефективності організації наступних занять.

Спікерами круглого столу були судді Лілія Гуцал, Максим ХодаківськийДмитро Кратко, Андрій Потапенко, Василь Даценко, Стелла Цибізова, заступник начальника відділу Національної школи суддів України  Андрій Маслюк, заступниця начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Харківській області Валентина Черняк, співробітники Служби судової охорони Олександр Аленін та  Сергій Демидченко, керівник апарату Полтавського окружного адміністративного суду Євгеній Зіненко.

У ході роботи онлайн/офлайн–круглого столу учасники та учасниці обговорили значимість обізнаності співробітників Служби судової охорони із судовою системою,  питаннями незалежності суддів  і  доступу до правосуддя, охорони приміщень органів та установ системи правосуддя, забезпечення безпеки всіх учасників судового процесу, практичних заходів для запобігання проявів неповаги до суду та їх припинення, психологічних аспектів взаємодії працівників судів і співробітників Служби судової охорони.

Заняття проводилося із застосуванням інтерактивних методів підготовки дорослої аудиторії. Спікери відповіли на питання та надавали практичні поради співробітникам і співробітницям Служби судової охорони.

Із програмою круглого столу можна ознайомитися тут.