Національна школа суддів України

Як підвищити ефективність підготовки суддів господарської юрисдикції

25 вересня 2014 року в приміщенні Вищого господарського суду України завершилася підготовка суддів місцевих господарських судів, призначених на посаду судді вперше, яка була організована відділом підготовки суддів та працівників апаратів судів спільно з іншими структурними підрозділами Національної школи суддів України.

Судді, які проходили підготовку, мали можливість висловити свої зауваження та пропозиції щодо покращення ефективності організації та проведення підготовки суддів господарської юрисдикції. Слухачі внесли свої оцінки щодо проведеної підготовки до письмових анкет,  в яких більшість з них позитивно оцінила змістовність проведених занять. У своїх виступах перед закінченням підготовки судді також надали пропозиції щодо актуальних тем, які в майбутньому необхідно включати до  програм підготовки; підбору викладачів, які на думку слухачів мають під час занять обговорювати практичні питання на прикладі судових справ, які виникають у процесі здійснення судочинства. Судді висловили свої бачення щодо методики проведення занять, серед яких зверталася увага на необхідності застосування інтерактивних форм підготовки.

Із заключними словами до слухачів звернулися проректор по забезпеченню організаційної діяльності, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Володимир Мазурок та начальник відділу підготовки суддів та працівників апаратів судів,  суддя Вищого господарського суду України у відставці, заслужений юрист України  Ольга Подоляк. У своїх виступах зазначені судді висловили подяку колективу Вищого господарського суду України за співпрацю в сфері підготовки суддів господарської юрисдикції.

На завершення підготовки суддям, які пройшли підготовку, були вручені сертифікати Національної школи суддів України.

фотогалерея