Національна школа суддів України

Як правильно вийти з конфліктної ситуації?

30 травня 2018 року в місті Одесі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар  для працівників апарату Приморського районного суду міста Одеси на тему: “Конфлікти у професійній діяльності та повсякденному житті”. 

Директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець привітав учасників семінару і представив викладачів – старшого судового експерта Одеського НДІ судових експертиз, практичного психолога, кандидата психологічних наук Маргариту Журавльову та магістра психології, тренера, когнітивно-поведінкового психотерапевта Раїсу Гаврилюк.

У ході семінару викладачі проаналізували природу конфлікту як чинника індивідуальної та колективної поведінки. Корисною для практичного використання була лекція щодо комунікативно-психологічних особливостей міжособистісної взаємодії в конфліктній ситуації. Практичне завдання “Взаємодія з негативно налаштованими відвідувачами суду” дозволило учасникам семінару відчути емоції всіх діючих осіб конфліктної ситуації. Окрім того, працівники апарату суду ознайомились  зі стратегіями виходу з конфлікту.

Інтерактивні лекції, презентації Power Point, перегляд відео, клікер-опитування, ситуативні вправи, обговорення в міні-групах, вправа “Зруш мене з місця”, аналіз конфлікту за допомогою нейрографіки – це набір способів та прийомів донесення до слухачів навчального матеріалу, який мали у своєму арсеналі викладачі. На завершення учасники семінару отримали поради досвідчених психологів.