Національна школа суддів України

Як розвинути стресостійкість

23 квітня 2021 року Національна школа суддів України провела у програмі “Zoom” онлайн–семінар для працівників апарату Верховного Суду “Основи саморегуляції та її роль в адаптації до діяльності працівників апаратів судів”.

Онлайн–семінар провели заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Андрій Маслюк та головний спеціаліст – психологиня цього ж відділу Анжеліка Фарафонова.

Щоб знати, як навчитися саморегуляції, необхідно розуміти, що саме регулювати. Робота працівників апаратів судів вимагає від них стресостійкості, уважності, виваженості та умінь правильно реагувати на різні виклики. Саме тому психологи Національної школи суддів України присвятили своє заняття розвитку основ саморегуляції.

Під час онлайн–семінару викладачі запропонували учасникам та учасницям опанувати навички саморегуляції, розвинути особистісні якості для керування власним станом у складних і критичних ситуаціях. Психологи продемонстрували як саморегуляція завдяки формуванню навичок управління реакцією через внутрішні ресурси дає змогу зберегти психологічну рівновагу та розвинути вміння відновлюватися.

Працівники апарату Суду оволоділи знаннями та практичними навичками, що сприятимуть збереженню та зміцненню психічного здоров’я, душевних сил, турботи про себе, організації збалансованого життя, володіння собою в критичні моменти, підтримання працездатності, установленню та досягненню цілей, доланню життєвих труднощів.

Викладачі запропонували  дієві способи та прийоми, що дозволять справлятися зі стресовою напругою, утомою, виснаженням, навчили засобам відслідковування власного психоемоційного стану, деяким технікам самодопомоги для стабілізації себе при сильній тривозі, провели вправи для розвитку навичок саморегуляції, візуалізації, рефлексії, відновлення балансу в житті, зняття м’язової напруги у випадках психологічного стресу та втоми.