Національна школа суддів України

Як залишатися резистентним до складних ситуацій – розроблення дистанційного курсу для суддів

9 лютого 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–засідання групи розробників дистанційного курсу для суддів “Психологічні особливості спілкування з учасниками судового процесу, які зазнали психотравмуючого впливу”.

Засіданням модерувала директорка дистанційного курсу, начальник відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів Ганна Савченко.

Під час засідання розробники акцентували увагу на питаннях, що стосуються: підготовки відео–лекцій до 1–ого модуля курсу: “Проблема психотравматизації людини” та “Комунікація з учасниками судового процесу, які зазнали психотравмуючого впливу”; пропозицій щодо практичних завдань на основі відеоматеріалів курсу та робочого зошита “Як залишатися резистентним до складних ситуацій”; доповнення дистанційного курсу додатковими джерелами (фільми та література) та тестовими завданнями.

Колектив розробників дистанційного курсу сформовано з досвідчених фахівців – заступника начальника та психолога відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів Андрія Маслюка і Анжеліки Фарафонової, викладача–координатора відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамари Закревської та судді Тетяни Чумаченко.

Наприкінці засідання розробники узгодили індивідуальні завдання та графік підготовки матеріалів до дистанційного курсу й визначили дату проведення наступного засідання 25 лютого 2021 року.