Національна школа суддів України

Як зберегти фізичне й моральне здоров’я в умовах воєнного стану

28 березня 2022 року Національна школа суддів України провела  спільний семінар для суддів та працівників апаратів місцевих та апеляційних судів “Навички психологічної та домедичної допомоги у вимірах війни”.

Онлайн-захід організовано спільно відділом підготовки суддів, Одеським і Дніпровським регіональними відділеннями Національної школи суддів України.

Вітальними словами семінар відкрив директор Одеського регіонального відділення Володимир Пироговський, який зазначив, що Національна школа суддів України продовжує проводити спільні семінари, які допоможуть суддям і працівникам апаратів судів і є нагальними зараз, у період воєнного стану та воєнних дій, представив викладачів та ознайомив учасників з програмою заходу. Директор Дніпровського регіонального відділення Олександр Мартиненко висловив сподівання, що отримана інформація допоможе зберегти фізичне й моральне здоров’я.

Начальник Департаменту організації безпеки життєдіяльності ВГО Українська Служба Порятунку, сертифікований тренер з навчання населення навичкам надання домедичної допомоги Іван Павлишин нагадав алгоритм дій  під час сигналу тривоги та ознайомив з правилами та засобами надання першої домедичної допомоги при пораненні уламками чи внаслідок обстрілу.

Заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів, доктор психологічних наук Андрій Маслюк надав поради щодо найдоступніших методів психологічного відновлення в умовах воєнного стану.

Після завершення заходу проведено анкетне опитування учасників щодо якості та корисності проведення семінару.

Усі учасники семінару отримають електронний Сертифікат Національної школи суддів України.