Національна школа суддів України

Як зробити судовий процес більш дружнім до дитини?

16 червня 2020 року Одеське регіональне відділення Національної школи суддів України проводило в режимі онлайн семінар для помічників суддів, консультантів, секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів на тему: “Психологічні особливості спілкування з малолітніми/неповнолітніми учасниками судового процесу”. 

Слухачів привітали директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець і завідувачка відділу психологічних та інших досліджень Одеського НДІ судових експертиз, викладачка кафедри “Криміналістики та психології” ОДУВС, кандидатка психологічних наук Маргарита Журавльова.

Під час мінілекцій з презентаціями слухачі ознайомились із психологічними особливостями спілкування з малолітніми/неповнолітніми учасниками судового процесу, впливом соціального середовища на розвиток дитини, особливостями процесу за участі дитини та організації допиту дитини, а саме методикою допиту “Зелена кімната” та практикою її застосування в місті Одесі. Семінар було насичено  також  відеоматеріалом та елементами практичної роботи. На завершення учасники отримали рекомендації психолога щодо організації допиту дитини в залі суду та заходів, які допомагають зробити судовий процес більш дружнім до дитини.