Національна школа суддів України

Забезпечення кібербезпеки в суддівській діяльності під час воєнного стану

22 квітня 2022 року Національна школа суддів України провела  спільний семінар для суддів та працівників апаратів місцевих та апеляційних судів “Кібербезпека та виклики сьогодення в суддівській діяльності”.

Онлайн-захід організовано на численні прохання суддів та працівників апаратів судів спільно відділом підготовки суддів та Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України.

Семінар відкрив та від імені керівництва НШСУ  привітав учасників начального заходу директор Одеського регіонального відділення Володимир Пироговський, зазначивши, що Національна школа суддів України продовжує проводити спільні семінари, які допоможуть суддям і працівникам апаратів судів і є нагальними зараз, у період воєнного стану та воєнних дій, представив викладачів та ознайомив учасників з програмою заходу.

Модератором семінару виступив заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності суддів та органів суддівського врядування НШСУ кандидат юридичних наук Олександр Іщенко.

Суддя Дергачівського районного суду Харківської області Владислав Овсянніков ознайомив слухачів з базовими принципами безпечного з’єднання в мережі інтернет і методами протидії шкідливому програмному забезпеченню, тобто основами кібергігієни.

Суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Михайло Зімін навів типологію кіберзагроз в умовах сьогодення та надав поради щодо боротьби з наслідками дії шкідливого програмного забезпечення.

Олександр Іщенко та провідний науковий співробітник  НШСУ Катерина Слюсарева поділились з учасниками новинами з кіберфронту.

По завершенню заходу учасникам було запропоновано висловити враження від семінару, заповнивши анкету зворотного зв’язку.

Усі учасники семінару отримають електронний Сертифікат Національної школи суддів України.