Національна школа суддів України

Забезпечення охорони та підтримання громадського порядку

4 листопада 2019 року в місті Києві проректор Національної школи суддів України Володимир Мазурок разом із суддями Олександром  Коротких і Дмитром Кратком провели ознайомлювальне заняття для керівного складу Служби судової охорони.

12 липня 2018 року законом унормовано діяльність Служби судової охорони, її статус, повноваження, порядок проходження служби тощо.

Відповідно до положень статті 160 Закону України “Про судоустрій і статус суддів” передбачено, що підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення в суді безпеки учасників судового процесу здійснює Служба судової охорони.

Служба судової охорони є державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах.

З метою ефективного поглиблення взаємодії між суддями, апаратами судів, секретаріатами відповідних органів та установ системи правосуддя між Національною школою суддів України та Службою судової охорони було досягнуто домовленості про проведення ще у 2019 році декілька круглих столів у містах Києві, Львові та Харкові.

У процесі таких занять судді, працівники апаратів судів разом із співробітниками Служби судової охорони зможуть обговорити нагальні питання забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах.

Володимир Мазурок у своїй презентації звернув увагу учасників на роль і завдання Національної школи суддів України в підготовці кадрів для системи правосуддя.

Олександр Коротких, викладач відділу підготовки викладачів (тренерів), підкреслив важливість взаємодії між судами та Службою судової охорони.

Дмитро Кратко поділився із співробітниками Служби судової охорони досвідом узаємодії головуючого в судовому засіданні у процесі розгляду резонансних судових справ із силовими підрозділами.