Національна школа суддів України

Забезпечення підозрюваному, обвинуваченому права на захист, як складова частина права на справедливий судовий розгляд

2 жовтня 2024 року Національна школа суддів України провела онлайн-семінар для помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів, Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду “Забезпечення підозрюваному, обвинуваченому права на захист, як складова частина права на справедливий судовий розгляд”.

Захід організовано та проводиться відділом підготовки суддів спільно з Львівським та Дніпровським регіональними відділеннями Національної школи суддів України.

Відкриваючи захід, директорка Львівського регіонального відділення  Оксана Польна зауважила, що тематика семінару зацікавила багатьох учасників та викладачів, тож навчання для помічників суддів буде актуальним та корисним. Про необхідність дотримання заходів безпеки під час семінару  та правила роботи на платформі Zoom  розповіла заступник начальника відділу підготовки суддів Жанна Дмітрієва.

До викладання під час семінару запрошено суддю Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу - Ольгу ГІДУ, адвоката, керуючого партнера юридичної компанії «АМБЕР», к.е.н., заслуженого юриста України, члена Правління Асоціації адвокатів України - Семена ХАНІНА.

У ході навчання викладачі акцентували увагу слухачів на загальних положеннях щодо забезпечення права на захист підозрюваному та обвинуваченому, практиці Верховного Суду.  Помічники суддів ознайомилися із практикою Європейського суду з прав людини, проблемах здійснення захисту щодо осіб, які перебувають за межами України.

Програмою семінару було передбачено виконання практичних завдань-кейсів та обговорення їх результатів з можливістю ставити уточнюючі запитання викладачам та ділитися власним професійним досвідом.

За результатами успішного проходження підготовки учасники навчання отримають електронну форму Сертифіката Національної школи суддів України.