Національна школа суддів України

Забезпечення прав на свободу та особисту недоторканість

29 січня 2021 року в місті Києві Національна школа суддів України під керівництвом директора навчального курсу, заступника начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександра Коротких, за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу провела онлайн засідання групи розробників тренінгу для суддів “Забезпечення стандартів прав людини, передбачених ст. 5 ЄКПЛ, під час перегляду ухвал слідчих суддів та суду в апеляційному порядку”.

До складу групи розробників увійшли судді Микола Місечко, Петро Заруба, Дмитро Кратко, Світлана Муратова, Лариса Радуцька, Галина Станковська, Катерина Середа, Світлана Яковлева, Дмитро Константинов та працівники відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольга Короткова, Олександр Здебський.

У ході засідання Олександр Коротких відзначив належну якість розроблених матеріалів за результатами попереднього засідання групи та висловив побажання завершити розробку матеріалів тренінгу на якісному рівні.

До розробників також звернулися начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольга Шаповалова та спеціаліст з питань кримінального судочинства проекту Консультативної місії Європейського Союзу Юрій Сіволога, які акцентували увагу на важливості тематики тренінгу, що розробляється, та актуальності матеріалів, напрацьованих суддями–розробниками.

У процесі роботи учасники засідання уточнили структуру тренінгу, презентували та обговорили нові напрацьовані матеріали – презентації у форматі Power Point міні–лекцій і визначили подальші кроки з розроблення додаткових матеріалів, зокрема, запитань для модерованої дискусії, практичних завдань у формі навчальних кейсів, тощо.

Наступне засідання цієї групи розробників призначено на 19 лютого 2021 року.