Національна школа суддів України

Забезпечення захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах

25–28 листопада 2019 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення Національної  школи суддів України проводить  підготовку  головних і провідних спеціалістів місцевих загальних та апеляційних судів.

Вітальними словами  підготовку відкрив директор Чернівецького регіонального відділення, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України, суддя у відставці  Анатолій Огородник, який ознайомив слухачів з метою та регламентом заходу.

 Для проведення підготовки запрошено суддю, секретаря кримінальної плати Чернівецького апеляційного суду Онуфрія  Колотила,  працівників регіональної служби інформаційно-технічної підтримки судових процесів у Чернівецькій області (державне підприємство “Інформаційні судові системи”) – керівника Юрія Желика та інженера Романа Демида, головного спеціаліста з інформаційних технологій Садгірського районного суду м. Чернівців Вадима Макогончука та провідного спеціаліста відділу роботи з кадрами прокуратури Чернівецької області Юрія  Тюфтія.

Розпочав підготовку Юрій Желик, який нагадав присутнім про порядок визначення відповідальних працівників апарату суду щодо використання електронного підпису  і звернув увагу на проблемні аспекти впровадження електронного суду та sms–інформування учасників судового процесу.

Програмою заходу передбачено вивчення загальних правил ведення судового діловодства в місцевих загальних та апеляційних судах, інноваційних методів ведення діловодства (організація документообігу, складання номенклатури справ, взаємодія з архівними установами); ознайомлення з фіксацією судового процесу під час проведення відеоконференції за допомогою програмного забезпечення “TrueConf”. Викладачі зосередять увагу спеціалістів судів на реалізації процесуальних прав та виконанні процесуальних обов’язків учасниками судового процесу під час проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Про особливості поточного контролю якості запису шляхом прослуховування через навушники, контролю рівня запису в спеціальній області програми розповість Вадим Макогончук.

Онуфрій Колотило проінформує слухачів про першочергові заходи органів державної влади в реалізації Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”, розповість про заходи попередження та відповідальність за корупційні прояви та надасть відповіді на запитання щодо інтересів і фінансового контролю.

З основними положеннями Закону України “Про державну службу”, умовами та порядком прийняття на державну службу ознайомить Юрій  Тюфтій.

Після закінчення підготовки  спеціалісти судів поділяться враженнями, висловлять свої побажання та пропозиції.