Національна школа суддів України

Задоволення від співпраці

20 грудня 2018 року координатор блоку господарського судочинства Олександр Потильчак, начальник відділу спеціальної підготовки Олександр Гашицький  провели зустрічі з керівниками господарських судів Черкаської та Полтавської областей Олегом Чевгузом і Валерієм Ціленком, суддями–наставниками (коучами)  та майбутніми суддями. 

Головний спеціаліст відділу спеціальної підготовки Наталія Свиридова відвідала господарський суд Київської області, в якому проходять стажування 30 кандидатів на посаду судді та зустрілася з ними та суддями–коучами. В усіх зазначених судах створено належні умови  для роботи з документами, виділені окремі приміщення. 

Слухачі та слухачки  продовжуть ознайомлення  із судовим розглядом господарських справ, роботою судді та помічника судді  щодо вивчення матеріалів справ, викликів учасників процесу на судові засідання, з особливостями розгляду наказних проваджень та порядком здійснення позовного провадження.   

Наставники (коучі) надають кандидатам і кандидаткам  можливість бути присутніми у відкритих судових засіданнях,  обговорюють підготовлені  ними  проекти судових рішень, надають їм компетентнi поради, консультацiї та роз’яснення. Отримані в аудиторіях знання краще засвоюються під час стажування в суді відповідної юрисдикції. 

Майбутні судді сумлінно готуються до написання проекту рішення суду в господарській справі. Сприяють в отриманні вмінь і навичок професії судді 10 кандидатам та кандидаткам на посаду судді троє досвідчених суддів–наставників господарського суду Черкаської області, 4 - два наставники господарського суду Полтавської області та 11 коучів господарського суду Київської області допомагають 30 майбутнім суддям.