Національна школа суддів України

Загальні засади написання судових рішень – у формі тренінгу для кандидатів на посаду судді

4 квітня 2016 року у Національній школі суддів України відбулося засідання робочої групи з розробки тренінгу для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді на тему: “Загальні засади написання судових рішень у цивільному, кримінальному, господарському та адміністративному судочинствах”.

Відкриваючи засідання,  проректор по забезпеченню організаційної діяльності Володимир Мазурок зауважив, що тема написання судових рішень є надзвичайно актуальною у процесі підготовки майбутніх кандидатів на посаду судді.

У засіданні робочої групи взяли участь досвідчені судді – представники різних юрисдикцій: судді Вищого адміністративного суду України – Олександр Ситников та Олена Калашнікова,суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Олег Ткачук, суддя Вищого господарського суду  України Володимир Погребняк, суддя господарського суду м. Києва Віта Бондарчук, суддя Київського окружного адміністративного суду Оксана Виноградова, суддя Голосіївського районного суду м. Києва Катерина Плахотнюк/

Методологічне та організаційне забезпечення проведення засідання здійснювали представники Національної школи суддів України: Валентина Кузьменко, Василь Земляной, Надія Стефанів, Ганна Бахарєва.

У ході засідання було сформульовано навчальні цілі тренінгу з  урахуванням потреб цільової аудиторії та розроблено відповідну програму. Акцентовано увагу на необхідності використання під час тренінгу інтерактивних форм навчання.

Під час обговорення результатів заходу учасниками робочої групи були висловлені позитивні відгуки на адресу організаторів та висока оцінка ролі Національної школи суддів України у навчанні майбутніх суддів.