Національна школа суддів України

Загальний порядок створення суддівського досьє

26 листопада 2015 року в місті Чернівцях місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Вищою кваліфікаційною комісією суддів України та Державною судовою адміністрацією України проведено підготовку  працівників апаратів місцевих загальних, окружних адміністративних та господарських судів на семінарі на тему:  “Порядок ведення суддівського досьє”.

У семінарі взяли участь 67 працівників місцевих загальних, окружних адміністративних та господарських судів Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей.

Вітальними словами семінар відкрили  заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області Павло Тюфтій  та  директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник.

Для проведення семінару викладачами було запрошено провідного спеціаліста департаменту з питань професійної кваліфікації суддів та кандидатів на посаду судді секретаріату Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Романа  Гриневича та головного спеціаліста відділу по роботі з кадрами судів управління кадрового забезпечення Державної судової адміністрації України  Катерину Скрипко.

Семінар було розпочато з обговорення програми та завдань заходу.

Під час семінару Роман  Гриневич ознайомив слухачів з метою створення, формуванням суддівського досье та основними поняттями Положення  про порядок ведення суддівського досье.

Учасники семінару разом із викладачами розглянули  загальний порядок створення суддівського досьє, а саме: суб’єкти створення суддівського досьє, порядок передавання інформації, що міститься в суддівському досьє, вимоги до оформлення документів та підготовку реєстрів суддівських досьє, як важливого  етапу передавання інформації.

Також працівники апаратів судів виконали  практичні завдання  щодо заповнення окремих розділів при створенні суддівського досьє та  обговорили типові помилки, які виникають при наповненні суддівського досьє інформацією та документами.

Із повним текстом програми семінару можна ознайомитись на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі Підготовка.

Після закінчення семінару кожному слухачу, який брав у ньому участь, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Організаційні заходи щодо проведення семінару забезпечено Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Анатолій Огородник) .