Національна школа суддів України

Захист корпоративних прав

24 травня 2021 року Національна школа суддів України розпочала проведення дистанційного курсу для помічників суддів і секретарів судових засідань загальних і господарських судів Особливості розгляду корпоративних спорів.

В умовах протиепідемічних карантинних заходів Національна школа суддів України надає змогу працівникам апаратів судів підвищувати свій професійний рівень дистанційно.

Дистанційний курс тривалістю 20 днів складається з чотирьох модулів. У кожному модулі працівники апаратів судів ознайомляться з теоретичним матеріалом (мінілекціями), виконають практичні завдання та нададуть відповіді на контрольні питання. Слухачі та слухачки курсу зможуть спілкуватися на форумі з колегами, обговорювати актуальні питання та отримувати невідкладні консультації  викладачів.

Під час проходження дистанційного курсу працівники апаратів судів вивчать теоретичні та практичні аспекти наступних питань:

-   Корпоративні спори: поняття, ознаки та види. Корпорації, їх види. Юрисдикція судів із розгляду корпоративних та пов’язаних із ними спорів.

-   Особливості розгляду спорів, за якими оскаржуються рішення зборів, установчі документи, правочини.

-   Набуття, передача та припинення корпоративних прав. Захист прав на отримання інформації.

-   Захист майнових корпоративних прав. Похідні позови.

Віддалений доступ до дистанційних курсів для працівників апаратів судів забезпечують відділи підготовки працівників апаратів судів та інформаційних технологій.