Національна школа суддів України

Захист прав дітей у суді

19 травня 2021 року Національна школа суддів України провела зустріч з представниками міжнародної організації – Дитячого фонду ООН (UNICEF).

Під час зустрічі керівник Програми захисту дітей Наіра Авєтісян та керівник проектів з питань захисту прав дитини Анна Омельчук висловили заінтересованість фонду у співпраці з Національною школою суддів України в підготовці суддів щодо захисту прав дітей під час судового провадження.

Тетяна Пустовойтова – керівниця відділу міжнародного співробітництва, наголосила на тому, що діти є найуразливішою категорією учасників судового процесу, відповідно на них їм має бути звертатися значна увага. Ураховуючи колізійність норм діючого законодавства, судді постійно стикаються з низкою питань, вирішення яких потребує відповідних знань і навичок.

Заступниця керівника відділу міжнародного співробітництва Вікторія Семенюк ознайомила представників фонду з курсами відповідної тематики, підготовленими в Національній школі суддів України, та окреслила плани на майбутнє.

За результатами зустрічі представники двох інституцій домовилися про напрямки подальшої співпраці в частині проведення низки вебінарів для суддів, розроблення дистанційного курсу та організації круглого столу з метою врегулювання законодавчих колізій.

Під час наступної зустрічі буде розроблено алгоритм упровадження запланованих занять.