Національна школа суддів України

Захист прав людини та основоположних свобод

30 серпня – 6 вересня 2021 року  Національна школа суддів України проводить дистанційні курси для працівників апаратів судів з питань застосування Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод і практики Європейського суду з прав людини.

Національна школа суддів України надає можливість  працівникам апаратів судів дистанційно підвищувати свій професійний рівень і навички, удосконалювати знання щодо практики Європейського суду з питань захисту прав та основоположних свобод людини.

До програми курсу включено найбільш актуальні питання у кримінальних, цивільних, адміністративних справах з огляду на окремі положення Конвенції та Протоколів до неї, загальна його тривалість складає 8 днів.

Працівники апаратів судів можуть узяти участь у підготовці на чотирьох дистанційних курсах:

“Застосування Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в цивільному судочинстві”;

“Застосування Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини. Судовий розгляд” (у кримінальному судочинстві);

“Застосування Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини” (в адміністративному судочинстві);

“Застосування Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини. Досудове розслідування” (у кримінальному судочинстві).

У ході підготовки працівники апаратів судів опанують теоретичний матеріал, ознайомляться з рішеннями Європейського суду та вирішать практичні завдання.