Національна школа суддів України

Захист прав суб’єктів господарювання у земельних правовідносинах: проблеми правозастосування

16 жовтня 2020 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з Верховним Судом провела в режимі онлайн трансляції загальноукраїнський вебінар “Захист прав суб’єктів господарювання у земельних правовідносинах: проблеми правозастосування” з метою підвищення рівня кваліфікації суддів.

Навчальний захід вітальними словами відкрили ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук і заступник Голови Верховного Суду, Голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Богдан Львов, відзначивши актуальність тематики вебінару та наголосивши на важливості вирішення проблеми забезпечення захисту прав і законних інтересів суб’єктів господарювання у земельних правовідносинах.

Спікерами вебінару були суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Юрій Чумак та суддя Великої палати Верховного Суду Дмитро Гудима.

Під час свого виступу Юрій Чумак зосередив увагу суддів на актуальному питанні стосовно захисту прав суб’єктів господарювання в земельних правовідносинах у контексті статті 33 Закону України “Про оренду землі”. Корисним для суддів був розгляд проблемних питань щодо застосування цієї норми. Дмитро Гудима провів докладний огляд постанов Верховного Суду за 2020 рік про спори щодо прав на земельні ділянки.

В ході вебінару судді удосконалили знання з питань захисту прав суб’єктів господарювання у земельних правовідносинах, а викладачі надали вичерпні відповіді на адресовані їм запитання.

Повний текст програми загальноукраїнського вебінару розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.