Національна школа суддів України

Захист прав власника майна під час розгляду клопотань щодо арешту майна

17 квітня 2019 року в Національній школі суддів України за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу проведено друге засідання групи розробників навчального курсу у формі тренінгу на тему: “Актуальні питання щодо арешту майна в діяльності слідчого судді”.

Вітальними словами засідання розпочали  представник Консультативної місії Європейського Союзу, спеціаліст із питань кримінального судочинства Юрій Сіволога та начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) – радник Національної школи суддів України Ольга Шаповалова.

У засіданні взяв участь начальник відділу судового супроводження особливо важливих справ Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Дмитро Костюков, який звернув увагу групи розробників на неоднакову судову практику застосування положень статті 173 КПК України щодо накладення арешту на майно банків, віднесених до категорії неплатоспроможних.

Програмою засідання групи розробників передбачено представлення напрацювань суддями-розробниками відповідно до структури навчального курсу та розподілених тем, загальне обговорення, робота в малих групах та визначення подальших кроків.

За результатами засідання робочої групи Ольга Шаповалова (керівник курсу) відзначила високу ефективність роботи протягом дня та  відповідальне ставлення кожного з розробників до виконання взятих на себе зобов’язань із розробки змістовного наповнення курсу.