Національна школа суддів України

Захист цивільних прав та інтересів у господарському судочинстві

29 серпня 2017 року Львівське регіональне відділення Національної школи суддів України в Господарському суді Львівської області проводить семінар для суддів місцевих господарських судів на тему: “Способи захисту цивільних прав у практиці господарських судів”.

Участь у заході беруть 39 суддів господарських судів Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Миколаївської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей.

Вітальними словами семінар відкрила директор регіонального відділення Оксана Польна, яка подякувала керівництву Господарського суду Львівської області за сприяння у проведенні заходу. Голова Львівського апеляційного господарського суду Борис Плотніцький підкреслив актуальність тематики заходу, зазначивши, що з прийняттям нового Господарського процесуального кодексу України дискусій з цих питань буде чимало. Заступник голови Господарського суду Львівської області Василь Артимович наголосив на сформованих партнерських відносинах між судом і Національною школою суддів України та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю. Тарас Рим, суддя Господарського суду Львівської області, на правах модератора розпочав семінар і побажав слухачам активної роботи та  досягнення позитивного результату.

Із доповідями перед суддями виступлять – судді Львівського апеляційного господарського суду Світлана Бойко та Олег Матущак, суддя Господарського суду Львівської області Тарас Рим, Почесний консул Австрійської республіки в місті Львові Маркіян Мальський, директор Правничого коледжу Львівського національного університету ім. І. Франка, кандидат юридичних наук Володимир Цікало та керуючий партнер Адвокатського бюро Романа Посікіри Роман Посікіра.

Учасники семінару прослухають лекції, візьмуть участь в обговореннях, виконають практичні завдання в міні-групах і презентують результати своїм колегам. Своєрідним підведенням підсумків та одночасно контролем рівня засвоєння матеріалу буде анонімне експрес-опитування учасників за допомогою клікерів.

За результатами участі в семінарі судді отримають Сертифікат Національної школи суддів України. Також учасники зможуть надати свою оцінку семінару в анкетах та висловити побажання, які будуть ураховані в ході організації майбутніх семінарів для цієї категорії слухачів.