Національна школа суддів України

Законодавство про працю та державну службу: опановуємо нововведення

26 травня 2020 року Харківське регіональне відділення Національної школи суддів України в онлайн режимі провело семінар для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів на тему: “Актуальні питання законодавства про працю та державну службу”.

Семінар відбувся в онлайн режимі за допомогою програми “ZOOM”, що надало можливість учасникам взяти участь у навчанні, перебуваючи на своїх робочих місцях.

Навчальний захід відкрила заступниця директора Харківського регіонального відділення Яна Шевцова, яка  привітала слухачів, ознайомила із регламентом семінару та представила викладачів.

Для проведення семінару було запрошено головного редактора видання “Держслужбовець” Андрія Мацокіна та заступницю начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України у Харківській області Валентину Черняк.

Під час семінару учасники вивчили такі питання:

  • Загальний огляд Закону України “Про державну службу”: нововведення та їх практичне застосування
  • Розмежування сфери дії трудового законодавства та законодавства про  державну службу
  • Соціальні гарантії працівників державних органів. Праця та відпочинок жінок згідно з КЗпП України та Закону України “Про відпустки”
  • Окремі аспекти діяльності комісії із загальнообов’язкового державного соціального страхування з перевірки правильності видачі та заповнення документів, які є підставою для надання матеріального забезпечення.