Національна школа суддів України

Заочне кримінальне провадження в міжнародному та українському судочинстві

6 червня 2024 року Національна школа суддів України спільно з Інститутом Ассера (T.M.C. Аssеr  Instituut), Центром міжнародно-правового співробітництва (CILC) та Нідерландським Гельсінським комітетом (NHC) провела перший із шести запланованих у червні-липні спеціалізованих семінарів для суддів, секретарів судових засідань та помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів “Заочне кримінальне провадження (in absentia): міжнародне/національне право та практика”.

Освітній захід вітальними промовами відкрили ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук та молодша наукова співробітниця Інституту Ассера  Габріела Раду, яка надалі модерувала роботу семінару.

У ході заняття старший юрист Секретаріату Європейського суду з прав людини, доктор Микола Сорочинський та колишня голова Спеціального трибуналу по Лівану, суддя Івана Хрдлічкова надали суддям, помічникам суддів і секретарям судових засідань поглиблене розуміння практики Європейського суду з прав людини щодо заочного кримінального провадження та процесу заочного провадження у міжнародному кримінальному трибуналі, на прикладі Спеціального трибуналу щодо Лівану.

У заключній частині семінару учасники мали змогу обговорити представлений матеріал, поставити уточнюючі запитання експертам та отримати фахові поради.

Наступний із серії семінар на тему “Приклад із заочного провадження: справа MH17” відбудеться 13 червня 2024 року.