Національна школа суддів України

Запорука захисту авторського права в його розумінні

6 жовтня 2014 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук узяв участь в роботі Першої міжнародної науково-практичної конференції “Сучасні виклики та актуальні проблеми права інтелектуальної власності в Україні та Європі”.

Захід організований Київським університетом  права НАН України спільно із Всесвітньою організацією інтелектуальної власності. Участь у цій конференції взяли науковці, експерти, представники державної влади та судоустрою.

 Метою конференції  було обговорення найбільш актуальних проблем права інтелектуальної власності в Україні та Європі, а також шляхів їх вирішення.

Серед питань, що розглядалися  під час заходу – державне регулювання в сфері інтелектуальної власності та інноваційної діяльності, проблеми правового регулювання авторського права та суміжних прав, національне та міжнародно–правове регулювання договірних відносин у сфері інтелектуальної власності.

 Наголошувалось, що особливо актуальним є правильне та глибоке розуміння авторського права в усіх сферах суспільного життя та управління, а також необхідність підготовки фахівців належного рівня. Адекватне ж розуміння суті та проблематики авторського права з боку суддів і суду є запорукою його захисту.