Національна школа суддів України

Результати успішної імплементації проєкту Ради Європи

11 червня 2021 року ректор Микола Оніщук узяв участь в заключній онлайн–конференції проєкту Ради Європи “Подальша підтримка виконання Україною рішень у контексті статті 6 Європейської конвенції з прав людини”, який фінансується Фондом з прав людини та впроваджується Радою Європи на теренах України з 1 листопада 2019 по 30 червня 2021 року.

Під час конференції національні та міжнародні експерти зазначеного проєкту Ради Європи поінформували про результати імплементації Проєкту, ключові тематичні компоненти щодо проблеми невиконання рішень національних судів, надмірної тривалості судових проваджень й доступу до правосуддя, а також обговорили механізми впровадження ефективної системи судового моніторингу й оцінки в українських судах, як передумови забезпечення доступу до правосуддя. Окрім цього, було визначено досягнуті результати співпраці Проєкту з партнерами та можливі подальші кроки.

Ключовими учасниками конференції були Директор з прав людини Генерального Директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Крістоф Пуарель, Голова Офісу Ради Європи в Україні Стен Ньорлов, заступник Голови Верховного Суду, голова Касаційного господарського суду Богдан Львов, голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Андрій Костін, заступник Міністра юстиції України – Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина, представники та експерти Ради Європи.

Національну школу суддів України на заключній онлайновій конференції представляли начальниці відділів Тетяна Фулей і Тетяна Пустовойтова.