Національна школа суддів України

Запуск нового онлайн курсу

12 жовтня 2020 року Національною школою суддів України у співпраці з проєктом Ради Європи “Дотримання прав людини в системі кримінальної юстиції України” проведено онлайн зустріч учасників дистанційного курсу Європейської програми навчання у сфері прав людини для представників юридичних професій (HELP) “Вступ до ст. 5 Право на особисту свободу та недоторканість”.

Вітальними словами захід відкрили менеджерка проєкту Ради Європи “Дотримання прав людини в системі кримінальної юстиції України” Натя Джапарідзе, начальниця відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти Національної школи суддів України Тетяна Фулей та викладачка-координаторка відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара Закревська.

Крістіна Хохлова, координаторка проєкту HELP Генерального директорату прав людини та верховенства права Ради Європи, ознайомила учасників з можливостями Програми  HELP, яка спрямована на надання високоякісних та індивідуалізованих інструментів навчання для всіх юристів.

Національною школою суддів України сформовано групу з 30 слідчих суддів, які навчатимуться в рамках зазначеного дистанційного курсу протягом восьми тижнів.

Судді-викладачі Національної школи суддів України: Павло Пархоменко, суддя Бахмацького районного суду Чернігівської області, та Дмитро Кратко, суддя Маловиськівського районного суду Кіровоградської області, які є тьюторами цього курсу, брали участь в адаптації навчальних матеріалів до національного законодавства та доповненні їх актуальною судовою практикою, ознайомили учасників з особливостями застосування ст. 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод в національній судовій практиці, а також з цілями, строками та програмою курсу.