Національна школа суддів України

Засідання групи розробників блоку “Цивільне судочинство”

29 травня 2024 року у Національній школі суддів України відбулось онлайн-засідання групи розробників блоку “Цивільне судочинство” під керівництвом заступниці начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамари Закревської за участі суддів-розробників Катерини Котельви, Людмили Макаренко, Ярослава Пересунька, Валентини Маліновської, Стелли Цибізової та провідного наукового співробітника відділу Богдана Остудімова.

Учасники засідання обговорили стратегію виконання Плану НДР та НМР на 2-3 квартал 2024 року, визначили черговість розроблення курсів та розподілили обов’язки між собою. Окрему увагу було приділено вже розробленим навчальним заходам, що потребують вдосконалення та актуалізації з огляду на сучасні умови розвитку суспільних правовідносин, зокрема, під час воєнного стану.

Авторський колектив презентував попередньо напрацьовані матеріали семінару-практикуму “Розгляд земельних спорів: судова практика Верховного Суду та Європейського Суду з прав людини”, обговорив пропозиції щодо проведення декількох експрес опитувань з метою залучення слухачів до дискусії.

Крім того, учасники вирішили низку поточних питань роботи групи та запланували наступну робочу групу на 18 червня 2024 року.