Національна школа суддів України

Засідання групи розробників навчальних заходів з цивільного судочинства

1 листопада 2021 року Національна школа суддів України провела засідання групи розробників навчальних заходів з цивільного судочинства для підготовки та періодичного навчання суддів.

Участь у роботі групи, під керівництвом виконувача обов’язків начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Олени Умнової, взяли судді-розробники Валентина Маліновська, Віталій Данчук, Катерина Котельва, Максим Ходаківський, Олександр Музика, Тетяна Дудар, Андрій Дудіков, Людмила Макаренко, Ярослав Пересунько і працівники Національної школи суддів України Віра Гайдук, Тамара Закревська та Ольга Прудка.

Розробники дистанційного курсу “Проблемні питання доказування в цивільному судочинстві” обговорили організаційні питання підготовки до проведення апробації курсу, яка проходитиме 16 листопада – 14 грудня 2021 року. Разом з тим, було розглянуто підготовлені матеріали дистанційного курсу “Розгляд справ про захист права власності” та узгоджено завдання суддів-розробників щодо покращення змістовного наповнення з використанням додаткової судової практики.

Судді-розробники приділили особливу увагу питанням підготовки до проведення апробації тренінгу на тему: “Проблемні питання відшкодування шкоди в цивільному судочинстві”, яка запланована на 9 листопада 2021 року. Основними доповідачами виступили Віра Гайдук і Олександр Музика, які продемонстрували матеріали лекцій та підготовлені до них презентації. Учасники засідання відзначили змістовність та актуальність матеріалів, надали свої пропозиції щодо викладання.

Окремо були обговорені організаційні питання щодо проведення 4 листопада 2021 року тренінгів для тренерів на теми: “Захист  прав споживачів: актуальні питання правозастосування та судової практики”, “Розгляд справ щодо сімейних спорів”.