Національна школа суддів України

Засідання групи розробників навчального курсу щодо кримінальних проваджень, пов‘язаних із домашнім насильством

16 квітня 2020 року Національною школою суддів України у співпраці з українсько-канадським проектом  "Підтримка судової реформи в Україні" проведено засідання групи розробників навчального курсу для суддів "Особливості розгляду кримінальних проваджень, пов‘язаних із домашнім насильством" в режимі відео конференції.

Учасниками засідання були:

  • Співробітники/співробітниці НШСУ - Наталія Шукліна, Єлизавета Ковтюк, Тетяна Пустовойтова, Тетяна Фулей, Вікторія Семенюк, Андрій Маслюк, Анна Швець, Тамара Закревська та Оксана Прядка.
  • Судді: Ганна ШендріковаІнна Шелест, Максим КравченкоОлексій ТандирВіра Левко та Тетяна Шевиріна.
  • Представниця українсько-канадського проекту "Підтримка судової реформи в Україні" - Валентина Ростопіра.
  • від Громадської організації "Ла Страда-Україна" - Катерина Черепаха та Марина Легенька.

Учасниками засідання обговорені підготовлені розробниками матеріали всіх шести тем, включених до програми навчального курсу для суддів "Особливості розгляду кримінальних проваджень, пов‘язаних із домашнім насильством". Ці матеріали заздалегідь були направлені всім членам робочої групи для опрацювання та підготовки пропозицій для узгодження під час зустрічі. 

Обговорювалася також доцільність переведення матеріалу курсу, доповненого додатковою інформацією з тематики розроблюваного курсу, яку, за обмеженістю часу тренінгу, неможливо викласти в очному режимі, в дистанційну форму. Ця ідея повністю підтримана і реалізовуватиметься на практиці в міру надходження доопрацьованих за результатами обговорення на зустрічі робочої групи матеріалів курсу.

Домовлено про наступне on-line засідання робочої групи 05 травня 2020 року.