Національна школа суддів України

Засідання групи з розроблення вебінару для суддів адміністративної юстиції

06 липня 2020 року проректор Наталія Шукліна провела засідання робочої групи з напрацювання матеріалів онлайн курсу (вебінару) для суддів адміністративної юстиції “Доступ до публічної інформації у світлі Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів”. Засідання відбулося за підтримки проєкту “Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні”.

У фокусі уваги робочої групи було обговорення проекту програми вебінару, висвітлення актуальних питань у сфері доступу до публічної інформації та відповідної судової практики, а також розподіл завдань між членами робочої групи щодо напрацювання матеріалів вебінару.

Участь в онлайн дискусії від проєкту “Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні” взяли керівниця проєкту Галина Смірнова та екпертка проєкту Тетяна Олексіюк.

Експертними позиціями щодо змісту матеріалів вебінару поділилися судді-розробники: Сергій Уханенко, суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, Зоя Кононенко, суддя Другого апеляційного адміністративного суду та Лариса Трофімова, суддя Черкаського окружного адміністративного суду.

Від Національної школи суддів України до обговорення матеріалів долучилися Олександр Терлецький, викладач-науковий консультант відділу підготовки викладачів (тренерів), суддя Верховного Суду України у відставці, Валентина Ємельянова, директор Тестологічного центру, суддя Вищого адміністративного суду України у відставці та Олександр Іщенко, заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування.