Національна школа суддів України

Засідання групи з розроблення вебінару “Доступ до публічної інформації у світлі Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів”

5 серпня 2020 року Національна школа суддів України провела друге засідання робочої групи з напрацювання матеріалів онлайн курсу (вебінару) для суддів адміністративної юстиції “Доступ до публічної інформації у світлі Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів”. Захід відбувся за підтримки проєкту “Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні”. Координував робочу групу заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Олександр Іщенко.

Під час засідання робочої групи було обговорено напрацьовані матеріали вебінару за трьома навчальними модулями, досягнуто згоди щодо методики викладання, формату онлайн роботи із суддями-слухачами та орієнтовного графіку проведення регіональних вебінарів для суддів.

Участь в дискусії від проєкту “Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні” взяли керівниця проєкту Галина Смірнова та екпертка проєкту Тетяна Олексіюк.

Судді-розробники Зоя Кононенко з Другого апеляційного адміністративного суду, Лариса Трофімова з Черкаського окружного адміністративного суду та Костянтин Кобилянський з Окружного адміністративного суду м. Києва поділилися власними ідеями та пропозиціями для посилення практичного компоненту вебінару.

До експертування матеріалів курсу від Національної школи суддів України також долучилася онлайн Валентина Ємельянова, директор Тестологічного центру, суддя Вищого адміністративного суду України у відставці, а також надав власні пропозиції Олександр Терлецький, викладач-науковий консультант відділу підготовки викладачів (тренерів), суддя Верховного Суду України у відставці. 

Довідково: Регіональні вебінари для суддів адміністративної юстиції “Доступ до публічної інформації у світлі Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів” заплановано провести у вересні-жовтні цього року.